aA
Nuo pirmadienio užblokavę gamyklos "Inkaras" vartus, apie 100 buvusių darbuotojų siekia, kad nebūtų išvežtas likęs įmonės turtas ir produkcija.
Ketvirtadienį prie vartų budėję žmonės į teritoriją neįleido buvusios "Inkaro avalynės" cecho viršininkės Laimos Vismantienės. Moteris kreipėsi į policiją ir tik su jos pagalba pateko į įmonės teritoriją.

Pagrindiniai protestuojančių darbininkų reikalavimas, kad bankroto byloje ne pusvelčiui, o už realią kainą būtų išparduotas bendrovės turtas. Taip pat reikalaujama atsiskaityti su darbuotojais ir galbūt net atnaujinti gamybą.

Trečiadienį "Inkaro" įrenginių varžytinės neįvyko, nes kol kas laikinai apribota nuosavybės teisė į UAB "Inkaro avalynė" kilnojamąjį turtą. Tai padaryta remiantis Generalinės prokuratūros nutarimu.

Varžytinėse buvo planuota parduoti 9 batų gamybos presformas. Šis turtas įvertintas 19 tūkst. litų. Protestuojančių buvusių darbininkų nuomone, kaina turėtų būti aukštesnė.

"Inkaro" darbininkų atstovas Kazimieras Ruževskis sakė BNS, kad "žmonės prie vartų budės kol nebus įgyvendinti jų reikalavimai".

Prie vartų žmonės budi 3 pamainomis visą parą. Vienu metu prie vartų būna apie 30 žmonių.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.