aA
Šilutės rajono meras Algirdas Balčytis antradienį nušalintas nuo pareigų, tarybai patvirtinus jam pareikštą nepasitikėjimą. Antradienį neeiliniame Šilutės rajono tarybos posėdyje dalyvavo visi 27 tarybos nariai, tačiau 12 tarybos narių atsisakė balsuoti dėl nepasitikėjimo, taip pareikšdami savo paramą merui.
Visi 15 slaptai balsavusių tarybos narių pritarė nepasitikėjimui meru ir jo nušalinimui nuo pareigų anksčiau laiko.

Tam, kad merui būtų pareikštas nepasitikėjimas, reikia tarybos narių daugumos, tai yra 14 balsų.

Neeilinis tarybos posėdis buvo sušauktas nepasitikėjimui meru svarstyti. 12 Šilutės rajono tarybos narių dar pernai gegužę įteikė nepasitikėjimo pareiškimą rajono merui A.Balčyčiui. Taryba anksčiau kartą jau balsavo dėl nepasitikėjimo meru, tačiau meras liko poste.

Tarybos nariai nepasitikėjimą motyvavo išvadomis, dar pernai gautomis iš Seimo kanclerio Jurgio Razmos, Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) bei Šilutės rajono tarybos Etikos ir procedūrų komisijos. VTEK pasiūlė Šilutės rajono tarybai atleisti merą iš pareigų.

Buvęs socialliberalas A.Balčytis, skirstydamas Vyriausybės skirtas lėšas uragano "Anatolijus" nuostoliams rajone atlyginti, pažeidė viešuosius interesus, dalį šių lėšų skirdamas savo paties įmonėms.

Pernai balandį, tapęs Šilutės meru, A. Balčytis pasirašė potvarkį, pagal kurį jo įmonėms turėjo būti skirta beveik 85 tūkst. litų arba 14 proc. viso fondo lėšų už 1999 metais gruodį uragano "Anatolijus" padarytus nuostolius.

Iškilus viešumon šiai istorijai buvo sustabdyti A.Balčyčio įgaliojimai Naujojoje Sąjungoje, o vėliau jis atsistatydino iš partijos.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.