aA
Nuėmus plombas nuo avarinio išleidėjo ir atsukus sklendę, antradienį apie penktą valandą į Kuršių marias plūstelėjo fekalijos. Nevalytas nuotekų vanduo į marias išleidžiamas persipildžius kolektoriui dėl avarijos Klaipėdos vandens nuotekų tinkluose.
Oil in sea
Pirmadienį apie vidurnaktį netoli Klaipėdos, ties Rimkų gyvenviete, trūko vamzdis, kuriuo iš perpumpavimo stoties fekalinis vanduo teka į už Klaipėdos esančius vandens valymo įrenginius.

Įvykus avarijai, miesto nutekamieji vandenys buvo renkami nešvaraus vandens rezervuare ir kolektoriuje.

Nevalyti nutekamieji vandenys į marias išleisti aplinkosaugininkų pritarimu, kurie nustatys, kokia žala gamtai padaryta.

Nevalytą nuotekų vandenį išleidus į marias, į jas pateks apie 9-10 kubinių metrų (apie 10 tonų) nevalyto vandens. Manoma, kad į marias patekusios fekalijos didelės žalos ekosistemai nepadarys, tačiau jos gali pasiekti maudynių vietas.

Visuomenės sveikatos centras tikrins visus Klaipėdos paplūdimius ir tirs, ar juose galima maudytis.

Kaip BNS sakė Klaipėdos aplinkos apsaugos agentūros direktorius Kęstutis Šiliauskas, nuotekų vanduo antradienį pateko į Smiltelės upelį. Pirminiais duomenimis, patikrinus 10 metrų upelio, buvo rastos dvi negyvos žuvelės.

Aplinkosaugininkai paėmė mėginius teršalų mėginius, bus atliekami laboratoriniai vandens taršos tyrimai.

Žalos, padarytos Smiltelės upelio mikrofaunai ir biofaunai, žuvims, gruntui, dydį aplinkosaugininkai turėtų nustatyti penktadienį.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.