aA
Prezidentas Valdas Adamkus antradienį vykusiame susitikime su naujosios ir buvusios Vyriausybių vadovais bei nariais sakė, kad šis susitikimas yra ypatinga proga dar kartą pažvelgti į demokratinį procesą.
Valdas Adamkus
"Mano supratimu, demokratija remiasi visuomene ir Vyriausybe. Pirma ją pripažįsta, antroji - ją įgyvendina", - sakė V.Adamkus.

Jis padėkojo liberalų lyderiams - ekspremjerui Rolandui Paksui ir dabar laikinai premjero pareigas einančiam Eugenijui Gentvilui - už Vyriausybės programoje numatytų įsipareigojimų vykdymą bei sakė, kad jiems priklauso "milžiniška padėka" už pasiektus rezultatus derybose dėl narystės Europos Sąjungoje.

Kreipdamasis į naujosios Vyriausybės narius, prezidentas teigė, kad jiems reikės išlaikyti Lietuvos užsienio politikos prioritetus, tęsti nelengvas vidaus reformas.

R.Paksui, E.Gentvilui, paskutiniąsias dienas dirbantiems teisingumo, kultūros, susisiekimo, finansų ir aplinkos ministrams Gintautui Bartkui, Gintautui Kėvišui, Dailiui Barakauskui, Jonui Lionginui ir Henrikui Žukauskui buvo įteiktos atminimo dovanos su prezidento atributika - segtukai kaklaraiščiui su prezidento parašu bei sąsagos.

11-ojo ministrų kabineto vadovas R.Paksas pažymėjo naujajai Vyriausybei paliekąs padidėjusį bendrą vidaus produktą (BVP), išaugusį eksportą, išaugusią Vyriausybės vertybinių popierių vertę ir 1 mlrd. 128 mln. litų Privatizavimo fonde

R.Paksas palinkėjo sėkmės naujajai Vyriausybei ir pažadėjo, kad prireikus pagalbos ar įgytų žinių, jis pasirengęs jomis visada pasidalinti.

E.Gentvilas pažymėjo, kad šalis paliekama "nenustekenta, nenugyventa".

12-osios Vyriausybės vadovas socialdemokratų lyderis Algirdas Brazauskas teigė, kad naujoji Vyriausybė nesistengs ignoruoti to, kas jau padaryta.

Po susitikime prezidentas V.Adamkus žurnalistams sakė, kad "sudarėm panašią Vyriausybę, kuri turi aiškų užnugarį, o tai yra be galo svarbu ir aš galvoju, kad bus rezultatai, apie kuriuos mes visi kalbam ir tikimės".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.