aA
Kalinamas, bet nesugniuždytas buvęs Jugoslavijos prezidentas Slobodanas Miloševičius didžiuojasi tuo, ką padarė dėl savo tėvynės, sakė jo patarėjas teisės klausimais.
Kanadietis teisininkas Christopheris Blackas, kuris su S.Miloševičiumi buvo susitikęs pirmadienį, citavo tokius jo žodžius: "Didžiuojuosi tuo, ką padariau dėl savo liaudies ir savo šalies. Visa, ką padariau, buvo dora. Naudojausi teise ginti savo šalį".

Ch.Blackas televizijos "Dutch Nova" naujienų laidai sakė, kad S.Miloševičius pridūręs: "Štai kodėl buvau suimtas. Kaltųjų reikia ieškoti ne (Jungtinių Tautų karo nusikaltimų tribunolo) Scheveningeno (kalėjime), bet NATO būstinėje".

Teisininkas su S.Miloševičiumi dvi valandas kalbėjosi pirmadienį po pietų, Hagoje įsikūrusio JT Tarptautinio tribunolo buvusiai Jugoslavijai tardymo izoliatoriuje.

Ch.Blackas vadovauja kovo mėnesį Berlyne įkurto Tarptautinio komiteto Slobodanui Miloševičiui ginti teisininkų skyriui, ir su buvusiu Jugoslavijos lyderiu susitiko kaip šiame poste dirbantis pareigūnas, o ne kaip jo advokatas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.