aA
Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos rinktinės pasieniečiams sėkmingai kovojant su kontrabandininkais, nepatenkinti pažeidėjai ėmėsi atsakomųjų veiksmų.
Padanga
Padanga
Pirmadienį 22 valandą 30 minučių Varėnos rinktinės Tribonių užkardos pasieniečiai patruliavo tarnybiniu visureigiu "Land Rover Defender" Šalčininkų rajono kaimo keliuku, vedančiu nuo Ūtos kaimo link valstybės sienos.

Pasak Valstybės sienos apsaugos tarnybos pranešimo, likus maždaug 300 metrų iki valstybinės sienos, buvo pradurtos abi priekinės ir viena galinė automobilio padangos. Pasieniečiai šioje vietoje aptiko kelyje įkastas dvi maždaug 30 centimetrų ilgio lentas, prikaltas 15 centimetrų ilgio vinių.

Pradėjus vietovės apžiūrą kitame kelyje, kuris taip pat veda Lietuvos valstybės sienos link, rastos dar dvi įkastos tokios pat maždaug 30 centimetrų ilgio lentos su vinimis.

Šiais prie Lietuvos ir Baltarusijos sienos besibaigiančiais keliukais paprastai naudojasi patruliuojantys pasieniečiai ir keli netoliese žemės turintys vietiniai gyventojai. VSAT Operatyvinės veiklos valdybos pareigūnai atlieka įvykio tyrimą.

Pasieniečiai įsitikinę, kad tai yra kontrabandininkų kerštas už sustiprintą sienos apsaugą. Manoma, kad kontrabandininkai sustiprinus sienos apsaugą netenka turėtų pajamų ir taip reiškia nepasitenkinimą pasieniečių veikla.

Šiame gana tankiai apgyvendintame pasienio ruože, ypač Ūtos, Milvydų, Sakalynės kaimų ribose, Varėnos pasieniečiai pastaruoju metu sulaiko ypač daug sienos pažeidėjų ir kontrabandinių krovinių.

Tribonių užkardos ruože, palyginti su kitų VSAT užkardų ruožais, šiemet sulaikyta ir nubausta daugiausiai valstybės sienos pažeidėjų - net 113, (visame Lietuvos pasienyje - 652), 80 pasienio teisinio režimo ir 17 administracinės teisės pažeidėjų.

Šiemet čia taip pat sulaikyta beveik 16 tūkstančių cigarečių pakelių kontrabanda, gabenta iš Baltarusijos, beveik pustrečio tūkstančio litrų kontrabandinių alkoholinių gėrimų, o tai maždaug ketvirtadalis sulaikyto visame pasienyje kiekio. Taip pat sulaikyta 34 tonos kontrabandinio cukraus iš 75 pasienyje sulaikytų tonų.

Tribonių užkardos ruožas neatsitiktinai pasirinktas ir praėjusią savaitę įvykusiam naujų mobilių infraraudonųjų spindulių kontrolės sistemų pristatymui. Tikimasi, kad šios sistemos padės dar labiau sustiprinti šio ruožo sienų apsaugą ir kontrolę.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.