aA
Lietuvos pasienio kontrolės punktuose įdiegus ir pradėjus veikti Valstybės sienos apsaugos tarnybos informacinei sistemai (VSATIS), pasieniečiai sulaiko pustrečio karto daugiau nuo teisėsaugos besislapstančių asmenų.
Pirmadienį Lietuvos pasieniečiams įkliuvo 6 policijos ieškoti asmenys - 5 pasienyje su Lenkija, 1 - prie sienos su Latvija. Visų jų paieška paskelbta dėl lėšų išieškojimo, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Šiemet VSAT pareigūnai jau sulaikė 548 policijos ieškotus asmenis, kurie bandė vykti per Lietuvos sieną. Pernai per tą patį laikotarpį visame Lietuvos pasienyje buvo sulaikyti 223 tokie asmenys.

Šiemet vien VSAT Lazdijų rinktinės pasieniečiai, dirbantys pasienyje su Lenkija, sulaikė daugiau asmenų nei pernai per tą patį laikotarpį buvo sulaikyta visame Lietuvos pasienyje - 225.

87 policijos ieškomi asmenys sulaikyti oro uostose. Pasienyje su Latvija ir Rusija sulaikyti atitinkamai 86 ir 84 ieškomieji. Pasienyje su Baltarusija sulaikyti 48 asmenys, dar 18 įkliuvo VSAT Pakrančių apsaugos rinktinės pasieniečiams.

Daugiausiai tarp policijos ieškotų ir pasieniečių sulaikytųjų yra Lietuvos piliečių - 520. Taip pat sulaikyta 16 latvių, 5 rusai, 2 asmenys be pilietybės, lenkas, baltarusis, Izraelio pilietis ir du žmonės, kurių asmenybės nežinomos.

VSATIS pagalba šiemet pasieniečiai sulaikė daugiau ne tik nuo teisėsaugos besislapstančių asmenų, bet taip pat ir asmenų su suklastotais dokumentais, vogtų ir per sieną gabentų automobilių.

Naudodamiesi VSATIS, vieninga pasienio kontrolės punktuose veikiančia sistema, pasieniečiai labai operatyviai patikrina turimas duomenų bazes, todėl sutrumpėja ir vykstančių per sieną asmenų patikrinimo laikas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.