aA
Liepos 8 d. kelių policininkais apsimetę nusikaltėliai apiplėšė ir sužalojo 2 telšiškius, vykusius į užsienį. Sekmadienį kelyje Telšiai - Varniai - Laukuva policininko uniformą vilkėjęs vyriškis sustabdė 36 metų A.E. vairuojamą "Opel Calibra".
Jis liepė vairuotojui sėstis į kelkraštyje stovėjusį automobilį su mėlynu švyturėliu ant stogo. Vos tik A.E. įsėdo į "policijos" mašiną, prie jo pribėgo 2 vyrai ir, grasindami pistoletu bei nupjautavamzdžiu šautuvu, atėmė 7600 Vokietijos markių, 300 JAV dolerių, 300 Lt bei mobilųjį telefoną "Nokia".

Tuo pat metu prie automobilio "Opel Calibra" privažiavo dar viena mašina. Iš jos iššokę civiliais drabužiais apsirengę vyrai išvilko iš opelio kartu su A.E. keliavusį 39 metų K.S. ir atėmė visus jo turėtus pinigus - 17 tūkst. Vokietijos markių.

Nors užpultieji nė nespėjo pasipriešinti, o surasti pas juos pinigų nebuvo sudėtinga, nusikaltėliai, surišę aukoms rankas ir užklijavę akis lipnia juosta, sužalojo vyriškiams kojas aštriu daiktu.

Padarę iš anksto suplanuotą nusikaltimą, banditai sugrūdo supančiotus A.E. bei K.S. į opelį ir paliko. Kai po keliolikos minučių nukentėjėliams pavyko išsilaisvinti, pirmiausia juodu grįžo į Telšius ir kreipėsi į medikus. Šilalės r. policija, kurios teritorijoje buvo apiplėšti telšiškiai, apie įvykį sužinojo tik po 3 val. - iškart pradėti tyrimą sutrukdė nusikaltėlių aukoms padaryti sužalojimai.

Nors apklausiami A.E. ir K.S. nenurodė, kokiu tikslu vežėsi pinigus į užsienį, manoma, kad jie vyko Vokietijon pirkti automobilių. Policininkai sakė, jog nukentėjusieji verčiasi įvairia "pirk - parduok" veikla, tačiau konkretaus užsiėmimo nenurodė.

Įvykį tiriantys Šilalės r. policijos komisariato pareigūnai įsitikinę, kad užpuolikai gerai žinojo apie žmonių, vykusių į užsienį, ketinimus, vežamus pinigus, kelionės maršrutą ir surengė jiems pasalą. Nukentėjusieji suskaičiavo net 7 nusikaltėlius, bet policininkai mano, jog jų galėjo būti ir mažiau. Viena policijos tiriamų versijų - keliauninkus apiplėšė Telšių organizuoti nusikaltėliai.

Telšių kriminalinės policijos pareigūnai vakar sakė, kad nusikaltimas įvyko ne jų teritorijoje, taigi apie įvykį jie sužinojo tik iš suvestinių. A.E. dėl durtinės žaizdos gydomas ambulatoriškai, o K.S. paguldytas į Telšių ligoninę.