aA
Seimo Etikos ir procedūrų komisija (EPK) nutarė, kad parlamentaras konservatorius-krikdemas Kazimieras Uoka gali finansuoti Drąsiaus Kedžio rėmėjų tinklalapį. EPK nutarė, kad 126 Lt metinis mokestis už neformalaus pilietinio judėjimo tinklalapio vardą yra išlaidos už parlamentinę veiklą.
Kazimieras Uoka
Kazimieras Uoka
© DELFI (A.Didžgalvio nuotr.)

Komisijos nariai nepritarė parengtai išvadai, kad tokios išlaidos neatitinka veiklos rūšių, kurios patenka į parlamentinės veiklos ribas.

K. Uoka biudžeto pinigais padengė piliečių sąšaukos „Už dorą ir tautą“ tinklalapio vardo metinį mokestį. Sąskaita buvo išrašyta K.Uokai. Parlamentaro padėjėjas yra šio tinklalapio administratorius.

Posėdyje dalyvavęs K.Uoka sakė, kad ir anksčiau skirdavo parlamentinei veiklai skirtus pinigus šio judėjimo tinklalapiui, tad nesupranta, kodėl tik dabar pateko į etikos sargų akiratį. „Aš pasiruošęs sumokėti, viskas tvarkoje“, – sakė jis.
Tačiau iš savo kišenės „violetinei“ miniai skirtų nedidelių lėšų neteks padengti. EPK nariai balsavo, kad tai gali būti tapatinama su parlamentine veikla.

Konservatorius-krikdemas Julius Dautartas nematė čia prasilenkimo su parlamentine veikla, nes neformalaus pilietinio judėjimo atstovai atvažiavo į klausimų svarstymą Seime, tad galima tai vadinti informavimu apie parlamentinę veiklą.

Liberalcentristas Vytautas Bogušis ir „tvarkietis“ Egidijus Klumbys priminė, kad nekreipiant dėmesio į turinį reikia pripažinti, kad anksčiau EPK priimdavo sprendimus, jog tokių skelbimų nedera finansuoti iš parlamentinių lėšų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.