aA
Pirmąjį šių metų pusmetį nusikaltimų skaičius Lietuvoje vėl pradėjo augti, todėl policijos pareigūnai ragina gyventojus labiau patiems rūpintis savo turtu.
Per pirmąjį šių metų pusmetį šalyje iš viso užregistruoti 39 078 nusikaltimai, o tai yra 425 nusikaltimais arba 1,1 proc. daugiau nei per tą patį laikotarpį pernai.

Policijos departamento prie VRM atstovas spaudai pranešė, kad sunkių nusikaltimų skaičius, lyginant su praėjusiais metais, sumažėjo daugiau negu penktadaliu (20,2 proc.). Tačiau žymiai padaugėjo nusikaltimų, susijusių su psichotropinėmis ar narkotinėmis medžiagomis ((44,2 proc.).

Be to, per pirmąjį šių metų pusmetį, lyginant su 1999 metais, 11 proc. išaugo nusikaltimų viešose vietose, 16 proc. - nepilnamečių padarytų nusikaltimų, 6 proc. - neblaivių asmenų padarytų nusikaltimų, 15 proc. - nusikaltimų, padarytų anksčiau teistų asmenų.

Taip pat 7,1 proc. padaugėjo vagysčių bei 9,2 proc. - plėšimų.

Policijos departamento specialistai nusikaltimų skaičiaus augimą sieja su turtinių nusikaltimų didėjimu.

Pasak pranešimo, didžiausią įtaką tam daro ekonominė situacija šalyje, narkomanijos plitimas.

Iš dalies nusikalstamumo augimą veikia ir paskelbta amnestija, neparemta išėjusių į laisvę resocializacijos programomis, todėl didesnė dalis buvusių nuteistųjų vėl daro nusikaltimus.

Todėl policija ragina visus šalies gyventojus pagal galimybes labiau rūpintis savo turto apsauga.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.