aA
Ūkio ministras apskundė Valstybės kontrolės siūlymą atšaukti nepagrįstai suteiktą kvalifikacinę kategoriją savo patarėjai bei grąžinti jai išmokėtą atlyginimą.
Ministerijoje ketvirtadienį sakė BNS, kad ūkio ministras Valentinas Milaknis neatšaukė savo sprendimo suteikti patarėjai Viktorijai Babičienei specialisto eksperto kvalifikacinę kategoriją.

Ministerija valstybės kontrolieriui Jonui Liaučiui apskundė Valstybės kontrolės Įmonių kontrolės skyriaus viršininko išvadas, siūlančias atšaukti kvalifikacinės kategorijos suteikimą minėtai pareigūnei.

Pasak Valstybės kontrolės išvadų, dėl neteisėtai suteikto kvalifikacinės kategorijos ministro patarėjai nuo vasario mėnesio mokėtas 200 proc. atlyginimo dydžio priedas prie atlyginimo.

Valstybės kontrolės išvadoje Vyriausybei buvo siūlyta ūkio ministrą materialinėn atsakomybėn patraukti dėl 11,9 tūkst. litų sugrąžinimo, nes tokia suma buvo išmokėta V. Babičienei nuo vasario 9 dienos iki gegužės pabaigos kaip personalinis priedas.

Ūkio ministerijoje BNS korespondentui teigė, kad Vyriausybė ministro kol kas neprašė įnešti pinigų į ministerijos kasą, todėl tai ir nebuvo padaryta.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.