aA
Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) laimėjo paskutinę prieš savivaldybių rinkimus bylą teisme. Aukštesnysis administracinis teismas penktadienį atmetė Teisingumo partijos skundą dėl VRK sprendimo išbraukti iš šios partijos rinkimų sąrašo pilietį Aidą Simanavičių.
Maža ir neįtakinga Teisingumo partija iškėlė devynių kandidatų sąrašą į Kauno miesto savivaldybės tarybą.

Kaip BNS sakė VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas, VRK kovo 7 dieną išbraukė iš sąrašo A. Simanavičių, nes jis nuslėpė, jog po nepriklausomybės atkūrimo buvo lygtinai nuteistas dvejiems metams už chuliganizmą.

Teisingumo partijos lyderis, Bronius Simanavičius prašė teismą pripažinti VRK sprendimą neteisėtu bei reikalavo, kad būtų atlyginta 10 tūkstančių litų moralinė žala už "pareiškėjo garbę žeminančias žinias, paskelbtas LRT laidoje "Panorama".

Nacionalinės televizijos pagrindinė žinių laida paskelbė VRK sprendimą.

Teismas išskyrė moralinės žalos atlyginimo ieškinį į atskirą bylą, kurią nagrinės vėliau.

VRK per savivaldybių rinkimų kampaniją buvo apskųsta teismui septynis kartus. Penkias bylas VRK laimėjo, o du skundus - Lietuvos piliečių aljanso ir LDDP - teismas patenkino.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.