aA
Pirmadienį Rygoje pakels inkarą jachta "Milda", kuria vienas buvęs Latvijos premjerų Maris Gailis drauge su aštuoniais bendraminčiais išvyksta į kelionę aplink pasaulį. Iki 2003 metų gegužės jie ketina įveikti 40 tūkst. jūrmylių ir apsilankyti 32 šalyse.
Yacht
"Milda" išplauks per M.Gailio 50-ąjį gimtadienį. "Mintis apiplaukti pasaulį kilo man seniai. Be to, vaikystėje kiekvienas svajoja apie tai, bet aš puoselėjau šią svajonę ir vėliau. Subyrėjus Sovietų Sąjungai, atsirado galimybė ją įgyvendinti, ir aš nusprendžiau tai padaryti išėjęs į pensiją. Bet vėliau pamaniau, kad nėra ko atidėlioti, ir jau 1996 metais žinojau, kada pradėsiu kelionę, o jau 1998 metais nusipirkau jachtą "Milda", - papasakojo M.Gailis žurnalistams.

Dviejų stiebų škunai - dvylika metų, kelionei aplink pasaulį ji buvo rengiama visus metus. Laivui pirkti ir suremontuoti išleista 300 tūkst. dolerių, o pati kelionė atsieis pusę milijono. Šiuos pinigus padėjo surinkti rėmėjai.

Prieš pradėdama kelionę aplink pasaulį "Milda" pavasarį plaukė Baltijos jūra maršrutu Ryga - Hankas - Helsinkis -Talinas - Ryga.

Ekspedicija ketina pakartoti Magelano kelionę aplink pasaulį.

M.Gailis Latvijos vyriausybei vadovavo 1994-1995 metais.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.