aA
Paskirtasis premjeras socialdemokratų lyderis Algirdas Brazauskas, pirmadienį pateikdamas Seimui Vyriausybės programos projektą, įsipareigojo tęsti euroatlantinės integracijos politiką ir teigė, jog oponentų prognozės apie jo kabineto "nemodernumą ir nevakarietiškumą" yra pasmerktos žlugti.
Algirdas Brazauskas
Algirdas Brazauskas
"Nepaisant dešiniosios opozicijos abejonių, mes tvirtai tęsime iki šiol vykdytą, visų pagrindinių Lietuvos partijų suformuotą, integracinę Lietuvos politiką. Strateginių šalies užsienio politikos tikslų sieksime, dar labiau spartindami ir gilindami derybas su Europos Sąjunga, ruošdamiesi narystei NATO. Vyriausybė padarys viską, kas nuo jos priklauso, kad Lietuva būtų pakviesta į NATO 2002 metų viršūnių susitikime Prahoje", - teigė A.Brazauskas neeiliniame plenariniame Seimo posėdyje.

Pasak A.Brazausko, "Valstybės politikos tęstinumas, nuoseklios reformos ir efektyvus valdymas" bus pagrindiniai naujos Vyriausybės bruožai.

Jis taip pat pažymėjo, jog pagrindinis naujosios Vyriausybės orientyras nebus nei Rytai, nei Vakarai, bet "Lietuvos žmogus".

"Netiesa ir tai, kad mes suksime ienas "atgal kairėn" ar tiktai į Rytus. Nei "kairė", nei "dešinė", nei mūsų kaimynai, nei Maskva, nei Briuselis nėra mums ideologiniai mąstymo trukdžiai. Mes pasuksime valstybės politiką į Lietuvos žmogų, jo kasdienius rūpesčius bei interesus, o integracija, saugumas bei grynoji ekonomika yra tik priemonės mūsų piliečių gerovei kurti", - teigė A.Brazauskas.

"Sieksime pakreipti Lietuvos pažangą ir vystymąsi į socialiai orientuotą rinką", - teigė jis, pažymėjęs, jog tokiu keliu eina dauguma Europos Sąjungos valstybių.

"Tai kelias, kuriame, mano nuomone, įmanoma suderinti ekonomikos augimo ir didesnės socialinės atsakomybės siekius. Čia ir tas socialdemokratų ir socialliberalų partneriškas programinis kompromisas, kuris, tikiu, užtikrins stabilų naujos Seimo daugumos ir Vyriausybės darbą", - pareiškė paskirtasis premjeras.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.