aA
Nuolatinės parengties NATO laivų eskadra nuo pirmadienio dalyvauja tarptautinėse pratybose Baltijos jūroje. NATO laivų eskadra pirmadienio rytą išplaukė iš Klaipėdos uosto, kur stovėjo nuo praėjusio penktadienio.
Ship
Šis kovinis junginys Lietuvos teritoriniuose vandenyse dalyvauja tarptautinėse pratybose Baltijos jūroje "Cooperative Ocean 2001". Kartu su eskadros laivas pratybose dalyvauja Lietuvos karinių jūrų pajėgų (KJP) fregata "Žemaitis".

Jūroje bus vykdomos tradicinės pratybos: laivų atpažinimas, jų apžiūra, įgulos narių apsikeitimas.

Eskadros vadovybės teigimu, laivų įgulų apsikeitimas yra labai svarbus ir geras būdas susipažinti kariams tarpusavyje, keistis patirtimi.

Pratybos jūroje baigsis ketvirtadienį. Eskadros laivai toliau plauks į Gdynės uostą Lenkijoje, o Lietuvos fregata "Žemaitis" grįš į Klaipėdą.

NATO laivų eskadra į Klaipėdos uostą atplaukė pirmą kartą ir, pasak Krašto apsaugos ministerijos, tai retas atvejis, kai ši eskadra užsuka į Aljansui nepriklausančios šalies uostą.

Eskadrą sudaro septynios Kanados, Vokietijos, Nyderlandų, Portugalijos, Ispanijos, Didžiosios Britanijos ir JAV fregatos, Norvegijos povandeninis laivas ir Didžiosios Britanijos tanklaivis.

Didžiausias iš jų yra Didžiosios Britanijos tanklaivis "Oakleaf", kurio ilgis 174 metrai, grimzlė - 11 metrų. Kai kurios fregatos yra apginkluotos koviniais sraigtasparniais.

Eskadroje tarnauja per pusantro tūkstančio kariškių.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.