aA
Jau vienuolika parų prie bendrovės "Inkaras" vartų badauja trys jos darbuotojai, kurie daugiau nei metai iš šios įmonės negauna atlyginimų.

Penktadienį su badaujančiais prie "Inkaro" bendrovės susitiko miesto meras H. Tamulis bei miesto administratorius, kurie įkalbėjo badaujančiuosius nuvykti į Kauno klinikas pasitikrinti sveikatos būklės.

Kauno klinikose medikai nustatė, kad badavimas pakenkė vieno jų kai kuriems vidaus organams.

Kaip pranešė Kauno miesto meras, badavimo vietoje materialinė pagalba buvo suteikta ne tik badaujantiems, bet ir dar kitiems 16-kai sunkioje materialinėje padėtyje esančių "Inkaro" darbuotojų.

H. Tamulis teigė, jog profsąjungų veikėjai "manipuliuoja žmonių sveikata ir jų likimais", kadangi profsąjungų atstovai įkalbinėjo badautojus tęsti akciją ir juos išsivežė iš ligoninės.

Meras pranešė, kad yra susisiekęs su Vyriausybės kancleriu, prašydamas pirmadienį susitikti su ministru pirmininku aptarti "Inkaro" darbininkų padėtį.

"Mano žiniomis, "Inkaro" darbuotojų finansiniai reikalai bus išspręsti per artimiausias porą savaičių, jų atlyginimai už darbą bus išmokėti. Todėl nebereikia badauti, nes tai kelia grėsmę žmonių gyvybei", teigia H. Tamulis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.