aA
Žinomo švedų keliautojo Bengto Hansono kelionė Baltijos jūra nutrūko vos įpusėjusi dėl perdėto Rusijos pasieniečių budrumo.
Kaip trečiadienį pranešė Estijos laikraštis "Postimees", 65 metų B. Hansonas kanoja per 3 mėnesius nuplaukė Baltija išilgai Švedijos, Danijos, Vokietijos, Lenkijos, Kaliningrado ir Baltijos šalių pakrančių, bet įstrigo Estijos ir Rusijos pasienyje Narvoje.

"Aš turiu Rusijos vizą, už kurią sumokėjau 3 tūkst. Švedijos kronų, turiu Peterburgo sporto klubo kvietimą, dar žiemą gavau Rusijos ambasados leidimą plaukti palei Rusijos pakrantes", sakė keliautojas.

Estijos pasieniečiai taip pat patvirtino, kad keliautojo dokumentai tvarkingi.

Pats švedas daro prielaidą, kad Rusijos valdžia įtarė jį ketinimu šnipinėti. Tačiau Rusijos pasienio valdžia nepaaiškino, kodėl jis negali tęsti kelionės, ir dabar keliautojas ketina keltu iš Talino plaukti į Helsinkį ir Suomijos pakrante grįžti į gimtąjį uostą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.