aA
“Macintosh” fanai tikėjosi ir “Apple Computer” įkūrėjas bei ilgametis jos vadovas S.Jobsas jų nenuvylė. “MacWorld” parodoje Niujorke jis pristatė naujus kompiuterius bei įrenginius.
Savo dviejų valandų kalbą pradėjęs žodžiais “Mes turime jums apie daug ką papasakoti”, S.Jobsas pristatė naują klaviatūrą, kitokio dizaino “pelytę”, du profesionalius kompiuterius su 2 procesoriais, atnaujintą “iMac” kompiuterių liniją bei “The Cube” vadinamą miniatiūrinį stalinį kompiuterį.

Pasak analitikų, “Apple” jau beveik 9 mėnesius nebuvo pristačiusi tiek daug naujų produktų, todėl šis žingsnis buvo padarytas pačiu laiku.

Vienintelis lauktas dalykas, kurio parodos dalyviai nesulaukė - operacijų sistema “MacOS X”.

Antradienį “Apple” taip pat paskelbė ketvirčio finansinius rezultatus, kurie viršijo analitikų prognozes.

Pelė - be mygtukų

Prieš dvejus metus pristatyti spalvingi “iMac” kompiuteriai reiškė “Apple” renesansą. Parodoje S.Jobsas pristatė net keturis naujus “iMac” modelius. Pirkėjams turėtų patikti ne tik keturios naujos spalvos (tarp kurių - rubino ir sniego baltumo), tačiau ir kainos.

Paprasčiausias “iMac” kainuos apie 800 dolerių (3200 litų). Išskyrus šį pigiausią modelį visi kiti “iMac” pradedami pardavinėti jau dabar.

S.Jobsas pristatė ir ne tokių svarbių “Apple” “stebuklų. Pristačius “iMac” nemažai vartotojų skundėsi nepatogia ledo ritulio formos “pelyte”. Parodoje buvo pristatyta nauja “Apple” optinė pelė be rutuliuko.

Anksčiau “Apple” buvo kritikuojama dėl to, jog jos pelėje yra tik vienas mygtukas. Tačiau naujoje pelėje jų dar sumažėjo - “Apple” sukūrė paspaudimui jautrų pelės paviršių.

S.Jobsas: “Dvi smegenys - geriau”

Nepastebėti neliko ir “Apple” kompiuteriai profesionalams su dviem procesoriais. “Dvi smegenys geriau nei viena”, - šmaikštavo S.Jobsas.

Jis pademonstravo kaip atitinkamas užduotis atlieka “Macintosh” su dviem 500 MHz procesoriais ir kompiuteris su 1 GHz “Intel Pentium III” procesoriumi. “Macintosh” buvo daugiau nei dvigubai spartesnis.

“The Cube”

Prieš parodą “Macintosh” gandų svetainėse buvo pasirodžiusios užuominos apie kompiuterį “kubą”. Kai kurių manymu tai galėtų būti kompiuteris su keletu procesorių.

Tačiau vietoje to S.Jobsas pristatė miniatiūrinį G4 kompiuterį-kubą, kurio kraštinės ilgis - 20 cm.

Pasak “Apple” specialisto Richardo Crandallo, šis kompiuteris yra 2000 kartų galingesnis nei 1980 “Cray” superkompiuteris. “The Cube” prekyboje pasirodys rugpjūčio mėnesį.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.