aA
Po beveik mėnesį trukusių paieškų trečiadienio naktį Rusijos teisėsaugos institucijų darbuotojai Maskvoje sulaikė du vaikinus, kurie davė parodymus apie savo seksualinį ryšį su Latvijos vidaus reikalų ministru Mareku Sėgliniu tuo metu, kai abu buvo nepilnamečiai. Tai BNS patvirtino Generalinės prokuratūros vyresnysis prokuroras Modris Adleris.
Prokuratūra šiems vaikinams iškėlė baudžiamąją bylą dėl melagingų parodymų ir reikalaus juos išduoti. M. Adleris sakė, kad policija ir prokuratūra jau parengė vaikinams išduoti reikiamus dokumentus, kurie bus išsiųsti į Rusiją.

Vaikinai prokuratūroje davė parodymus ir dalyvavo akistatoje su ministru, kuris jų parodymus pavadino melu ir ir pareiškė niekada neturėjęs homoseksualių ryšių. M. Sėglinis mano, kad šią "istoriją galėjo išgalvoti parlamentinės tardymo komisijos vadovas Janis Adamsonas". J. Adamsonas trečiadienį sakė BNS, jog apie vaikinų sulaikymą nieko nežino.

Davę parodymus prokuratūroje vaikinai išvažiavo į Rusiją.

Jau išvykus iš Latvijos vienas vaikinų, duodamas interviu Latvijos televizijos kompanijai LNT pasakė, jog neatsisako savo parodymų, ir jog jiems daromas spaudimas siekiant priversti pakeisti parodymus.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.