aA
Į Lietuva grįžta bendrovės "Diližansas" vairuotojas, kurio vairuojamas dviaukštis autobusas Lenkijos kelyje nuvirto nuo pylimo.
Šios autokatastrofos metu žuvo dvi Lietuvos turistės, dar 38 keleiviai buvo sužeisti.

Trečiadienį Sergejus Sadovskis iš Mazovijos Tomašovo ligoninės išvyks į Lietuvą. Jį gabens Vilniaus bendrovės "Diližansas" transportas.

Per avariją 30-mečiui S. Sadovskiui buvo sulaužytos abi kojos, tačiau lenkų medikai sakė BNS tikį, kad vairuotojas galės vaikščioti. Lietuvoje jis turės tęsti gydymą.

Praėjusią savaitę Lenkijos prokuratūra S. Sadovskiui pateikė kaltinimus netyčiniu autoįvykio sukėlimu, turėjusiu sunkias pasekmes.

Kaltinimas grindžiamas tuo, kad S. Sadovskio pasirinktas greitis neatitiko vietovės kelio sąlygų.

Leistinas greitis avarijos vietoje buvo 80 km/h. Manoma, kad S. Sadovskis važiavo 130 km/h greičiu. Taip pat yra duomenų, kad jis nepasikeisdamas vairavo autobusą 6 valandas, tuo tarpu turistinių autobusų vairuotojams privalu keistis kas keturias valandas.

Galutinis sprendimas dėl S. Sadovskio patraukimo baudžiamojon atsakomybėn paaiškės liepos pabaigoje, kai bus gauti ekspertizės rezultatai. Iki tol vairuotojui areštas nebus taikomas.

Per liepos 1 dieną Lenkijoje įvykusią tragediją iš 71 autobusu į Kroatiją vykusio keleivio 2 žuvo, 38 buvo sužeisti. Iki šio Lenkijos ligoninėse gydomi keturi sužeistieji, tarp jų - abu autobuso vairuotojai, patyrę sunkiais kojų traumas.

Dviaukštis kelionių agentūros "Viliota" išsinuomotas autobusas "Setra" ties Mazovijos Tomašovu rėžėsi į dešinėje kelio pusėje esantį kelio aptvarą ir nuvirto nuo maždaug septynių metrų aukščio pylimo.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.