aA
"Microsoft" išleido pataisas biuro programoms "Excell 2000", "PowerPoint 2000" ir "PowerPoint 97" vadinamai "Office HTML Script" klaidai ištaisyti.
Taip pat “Microsoft” pasiūlė klaidos "IE Script", pažeidžiančios "Access" duomenų bazių valdymo programą, sprendimą.

"System Administration, Networking and Security" institutas (SANS) šią klaidą pavadino viena didžiausių "Microsoft" programinės įrangos saugumo "skylių", kadangi vartotojas tampa potenciali auka vien tik pažvelgęs į infekuotą elektroninį laišką ar tinklo svetainę.

"IE Script" esmė yra laiškai ar svetainės, suprojektuotos taip, jog priverčia automatiškai parsisiųsti ir atidaryti "Access" formato bylą su įdiegta piktavališka "Visual Basic" programavimo kalba parašyta programėle, galinčia visiškai perduoti kontrolę įsilaužėliui.

SANS pasiūlė 500 JAV dolerių (2000 litų) atlygį pirmajam pasiūliusiam automatinį sprendimo būdą, kuriuo kompanijos galėtų lengvai ir greitai apsaugoti visas pažeidžiamas sistemas.

"Microsoft" kuria pataisas "IE Script" klaidai, o kol kas siūlo aktyvuoti administratoriaus slaptažodį "Microsoft Access" programoje, siekiant laikinai užkirsti kelią žalingo programinio kodo vykdymui.

"Excel" ir "PowerPoint" saugumo skylė yra ne tokia pavojinga kaip "Access". Ji leidžia į vartotojo kompiuterį patalpinti kokią nors informaciją, kuri gali būti panaudota virusų, tokių kaip "Melissa" arba "I Love You" platinimui.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.