aA
Moterų ir vyrų lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba paprašė paaiškinti, kodėl nutarta apriboti merginų, priimamų studijuoti Lietuvos karo akademijoje (LKA), skaičių.
Atsižvelgiant į krašto apsaugos ministro įsakymą bei moterų karininkių poreikį, šiemet iš 62 merginų, norinčių mokytis akademijoje, bus priimtos ne daugiau kaip 6.

Moterų ir vyrų lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba KA ministro paprašė paaiškinti, dėl kokių motyvų ir kuo vadovaujantis priimtas šis sprendimas.

Moterų ir vyrų lygių galimybių įstatyme sakoma, kad valdžios ir valdymo institucijos privalo užtikrinti, kad visuose jų rengiamuose ir priimamuose teisės aktuose būtų įtvirtintos lygios lyčių teisės.

Todėl, pasak kontrolieriaus tarnybos pranešimo, priimant mokytis, švietimo ir mokslo įstaigos privalo užtikrinti moterims ir vyrams vienodas sąlygas.

Pernai spalį, atsižvelgdamas į moterų ir vyrų lygių galimybių kontrolierės pastabas, KA ministras nurodė sudaryti merginoms galimybes stoti į akademijos dieninį skyrių.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.