aA
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pagrasino atšaukti spalio mėnesį numatytą vizitą į Indiją, jei už ginklų kontrabandą nuteisti kalėti iki gyvos galvos rusų lakūnai iš Latvijos ir toliau bus laikomi kalėjime, praneša Didžiosios Britanijos laikraštis "Daily Telegraph".
Vladimir Putin
Vladimir Putin
Laikraštis primena, kad kiek anksčiau Maskva įspėjo apie "siaubingus padarinius", jei kas nors atsitiktų kalėjime laikomiem lakūnams. Vienas jų serga sunkia tuberkuliozės forma, ir jo būklė apibūdinama kaip "beveik mirtina".

Indijos užsienio reikalų ministras po derybų su kolega iš Rusijos sakė, jog pasistengs kiek įmanoma paskubinti šios bylos sprendimą.

Maskvos veiksmai Indijos atžvilgiu labai skiriasi nuo Londono abejingumo šeštojo nuteistojo, Britanijos piliečio, likimui.

"Daily Telegraf" pažymi, kad ši byla laikoma politiškai motyvuota, su ja susijusios ir Britanijos, ir Indijos žvalgybos tarnybos. Keistos ir šios bylos aplinkybės - Britanijos pilietis skrido su pavojingu ginklų kroviniu todėl, kad jam grasino, įgula galvojo, kad krovinys legalus, o Danijos pilietis Nielsas Christianas Nielsenas (Nilsas Kristijanas Nilsenas), kuris laikomas vienu šios aferos organizatorių, paspruko labai neaiškiomis aplinkybėmis.

BNS jau anksčiau pranešė, kad penki lakūnai iš Latvijos ir Britanijos lakūnas Kalkutos teismo nuteisti kalėti iki gyvos galvos. Teismas pripažino juos kaltais dėl ginklų kontrabandos ir sąmokslo siekiant nuversti Indijos vyriausybę. Nuosprendis apskųstas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.