aA
Žinomas Rusijos politikas ir verslininkas Borisas Berezovskis mano, kad pastaruoju metu Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas padarė "tris strategines klaidas".
B. Berezovskis tokią išvadą paskelbė pirmadienį spaudos konferencijoje Maskvoje.

"Pirmąja klaida" jis nurodė Čečėniją. Pasak jo, "pergalė Čečėnijoje - tai ne vėliava virš Grozno".

"Pergalė - kai tauta mano, kad ji nugalėjo. Gruodyje ir sausio pradžioje rusai manė, kad jie nugalėjo, o čečėnai - kad pralaimėjo", sakė B. Berezovskis.

Kaip tik tada, jo nuomone, reikėjo pereiti nuo karinio prie politinio programos sprendimo. "Tam buvo visos prielaidos. Putinas tęsė karinę akciją, ir šiandien jau yra kitokia realybė - mes įklimpome į ilgą karą", sakė B. Berezovkis.

"Antroji klaida", pasak jo, tai santykiai su elitu, kuris jaučia pavojų anksčiau už kitus. B. Berezovskis davė suprasti, kad elito parama prezidentui dabar "ne tokia, kaip buvo visiškai neseniai".

"Trečioji klaida", B. Berezovskio nuomone, yra prezidento pasiūlyti įstatymai, kuriais siekiama stiprinti valdžios vertikalę. "Aš nenoriu dalyvauti griaunant Rusiją", sakė jis, motyvuodamas savo sprendimą atsisakyti deputato mandato.

Atsakydamas į žurnalistų klausimus, B. Berezovskis paneigė pranešimus, porą kartų poilsiavęs su V. Putinu Ispanijoje, taip pat Šveicarijoje.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.