aA
Artimiausiu metu Užsienio reikalų ministerija (URM) svarstys Lietuvos ambasados Latvijoje pirmojo sekretoriaus Tomo Grybo poelgį po Pasvalio rajone įvykusios avarijos.
URM sekretorius Romualdas Kozyrovičius pirmadienį sakė BNS, kad URM paprašė detalesnės informacijos iš Pasvalio rajono policijos komisariato bei paties T. Grybo.

Pasak R. Kozyrovičiaus, atsakymo iš T. Grybo ir policijos tikimasi sulaukti dar pirmadienį arba antradienį iš ryto, tuomet ir bus svarstomas diplomato poelgis.

Sekmadienį prieš pat vidurnaktį T. Grybas, vairuodamas ambasadai priklausantį automobilį "Volvo", nuvažiavo nuo remontuojamo Saločių - Panevėžio kelio, atsitrenkė į apsauginę tvorelę ir pakibo ant apsauginių lynų.

Manoma, kad Užsienio reikalų ministerijos pareigūnas lėkė 160 kilometrų per valandą greičiu.

Pasvalio rajono policijos komisariate informavo BNS, kad diplomatas atrodė išgėręs.

"Jis pamojavo mėlynu (diplomatiniu - BNS) pasu ir pasakė, kad nieko nepasirašinės, kraujo neduos ir niekur nevažiuos", sakė policijoje.

Policijos pareigūnai teigė, kad automobilyje mėtėsi pusiau nugertas butelis, o pats vairuotojas negalėjo pastovėti ant kojų.

Paprašytas pakomentuoti tai, kad diplomatas mėgino pasinaudoti diplomatiniu pasu, R. Kozyrovičius sakė nieko apie tai nežinąs.

"Jeigu jis pakliuvo į nelaimę ir mojavo mėlynu pasu, tai tiesiog nekorektiškai elgėsi", sakė ministerijos sekretorius.

URM Valstybinio ir diplomatinio protokolo tarnyboje informavo BNS, kad Lietuvos diplomatinis pasas Lietuvos teritorijoje jokių privilegijų ir neliečiamumo statuso nesuteikia.

Po avarijos T. Grybui negiliai supjaustyta ranka ir apdraskytas veidas. Jam buvo suteikta pirmoji medicininė pagalba.

Policijos pareigūnų teigimu, nuo didesnių sužeidimų vairuotoją išgelbėjo apsauginiai lynai, kitaip automobilis būtų nusiritęs nuo 25 metrų skardžio.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.