aA
“Polaroid” kompanija netrukus planuoja pagaminti skaitmeninius fotoaparatus, kuriuose bus MP3 grotuvai ir aukštos kokybės fotokamera su naujos kartos juosta.
Įrenginyje bus 16 MB “flash” atminties modulis, talpinantis iki 40 640 iš 480 taškų raiškos, fotonuotraukų arba apie 4 muzikinius įrašus “MP3” formate, praneša kompanija. Aparatas kainuos mažiau nei 250 JAV dolerių (1000 litų).

Tokių produktų, kaip “MP3” grotuvas fotoaparate, gamyba yra dar vienas pavyzdys, kad “Polaroid” kompanija siekia populiarumo jaunimo tarpe, sakė IDC kompanijos analitikas Ronas Glazas.

Tačiau norint patobulinti šį įrenginį, kad būtų galima talpinti daugiau muzikos, gali tekti sumokėti nuo 2 iki 3 JAV dolerių(8-12 litų) už kiekvieną papildomą atminties megabaitą. Tai labai padidins fotoaparato kainą.

Profesionalų rinkai “Polaroid” žada išleisti skaitmeninį fotoaparatą, galėsiantį atsispausdinti nuotrauką vietoje, naudojant kompanijos sukurtą fotojuostą. Fotografavimo procesas paverčia skaitmeninį paveiksliuką į šviesą, vėliau perteikiamą juostai.

Skaitmeninės spausdinančios fotokameros numatoma kaina yra 799 JAV doleriai (3200 litų), todėl ji gali turėti pasisekimą tik komercinėje rinkoje.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.