aA
Apsaugos diržai ir draudimas gyvūnams netrukus gali pareikalauti papildomų išlaidų iš vairuotojų Britanijos keliuose.
Britanijoje galiojančios "gyvūnų pasų" sistemos populiarumas paskatino autotransporto organizaciją ir veterinarinių klinikų grandinę penktadienį išleisti kelionės vadovus specialiai gyvūnams.

"RAC" fondas ir veterinarijos klinikos pasiūlė vairuotojams apsidrausti specialiu draudimu ir taip apsisaugoti nuo žalos ar nelaimingų atsitikimų, kuriuos gali patirti dėl gyvūno, esančio automobilyje, kaltės.

Britanijos vairuotojai buvo taip pat paskatinti savo automobiliuose įtaisyti specialius apsaugos diržus savo globotiniams.

"RAC" fondo atlikta apklausa parodė, kad beveik visiems su gyvūnais keliaujantiems vairuotojams jų augintiniai karts nuo karto sutrukdydavo vairuoti arba atitraukdavo dėmesį. Apie 11% vairuotojų prisipažino, kad dėl to jie vos nepateko į avariją.

"Susidūrus 50 km/val važiavusiems automobiliams, jokiais saugos diržais nepririštas šuo yra išsviedžiamas su dramblio jėga," teigė "RAC" fondo vadovas Edmundas Kingas.

Vasario mėnesį Britanija sušvelnino šimtmetį galiojusius įstatymus dėl karantino bei įvedė gyvūnų pasų sistemą, kurios dėka gyvūnams iš 22 šalių nereikalingas karantinas, jeigu jų šeimininkai gali įrodyti, kad jų augintiniai neserga pasiutlige.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.