aA
Populiariame turistiniame Ispanijos kurorte Malagoje šeštadienį per išpuolį buvo nušautas miesto tarybos narys, priklausęs šalies valdančiajai partijai. Pareigūnų teigimu, teroro aktas buvo įvykdytas, kaip būdinga baskų separatistų grupuotei ETA.
49 metų Jose Maria Martinas Carpena (Chosė Marija Martinas Karpenja) žuvo prie savo namų, kai žmonos ir jo paauglės dukters akivaizdoje į jį buvo paleista šaunamojo ginklo salvė. Valstybės radijas šį incidentą pavadino "teroristiniu užpuolimu".

Užpuolikui iš įvykio vietos paspruko. Policija, ieškodama įtariamojo, pradėjo tikrinti aplinkinius rajonus.

Kol kas niekas neprisiėmė atsakomybės už šį įvykį, tačiau iš karto buvo įtariama grupuotė ETA, kurios taikiniais per 32-jus kovos dėl baskų nepriklausomybės metus dažnai tapdavo vietos politikai iš ministro pirmininko Jose Maria Aznaro (Chosė Marijos Asnaro) Liaudies partijos.

J. M. Aznaras kaip vieną esminių rinkimų kampanijos punktų išsakė savo griežtą požiūrį prieš ETA ir tai užtikrino jam pergalę kovo mėnesį vykusiuose parlamento rinkimuose.

Sukilėliai kaltinami dėl dar penkių žmogžudysčių, įvykdytų nuo praėjusių metų gruodžio. Tada jie nutraukė 14 mėnesių trukusias paliaubas, apkaltinę vyriausybę nesiekiant kompromisų ir atsisakant su jais derėtis dėl reikalaujamos baskų savivaldos.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.