aA
Balstogės laikraštis "Kurier Poranny" straipsnį pavadino "Karčios metinės".

Jame Juratė Labutė rašo, jog Lietuvoje populiarus toks anekdotas: "Rytą žmona žadina vyrą - "Kelkis, kelkis, bėk gelbėti tėvynę". Vyras, trindamas užmiegotas akis, klausia - "Kas gi atsitiko?". Žmona atsako - "Radiatoriai šilti, iš čiaupo teka karštas vanduo. Rusai sugrįžo".

Straipsnio autorė negaili kuo juodžiausių žodžių Lietuvai, tikindama, kad "nors šventė ir graži, tačiau aplinkybės ne pačios geriausios, kadangi Lietuva, lyg ir įveikusi laikiną politinę krizę, yra gilioje ekonominėje krizėje".

Laikraštis rašo, kad Lietuvoje daug blogybių - mažėja atlyginimai, didėja nedarbas, šalies biudžeto fiskalinis deficitas, pramonės gamyba smuktelėjo beveik 10 proc. ir yra mažesnė nei Latvijoje ir Estijoje, policininkai dėl prasto finansavimo tarnyboje vaikšto pėsti.

Lenkijos lietuvių leidinio "Aušra" nuomone, Balstogės spauda, iš kurių ypač išsiskiria "Gazeta Wspolczesna", gana dažnai įsitraukia į lietuvių "šmeižimo akciją".

"Aušra" primena, jog Vasario 16-sios proga šiame laikraštyje paskelbtas straipsnis "Nesantaikos akmenys", be kita ko teigęs, kad "visuomenė net neįsivaizduoja, kaip Suvalkų kraštas yra nuolat lietuvinamas".

"Gazeta Wspolczesna" siūlo palyginti Seinų lietuviškas ir lenkiškas mokyklas, kurių "vienos turi rūmus - nes tautinei mažumai visada atsiranda pinigų, kitos - tik griūvančias lūšnas".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.