aA
Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) turės nustatyti, ar parlamentaras Sigitas Kaktys, išnuomodamas savo namą JAV koncernui "Williams International", nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymo.
Su tokiu prašymu į VTEK kreipėsi Seimo LDDP frakcijos narys Algimantas Salamakinas, pranešė "Lietuvos rytas".

Seimo nario nuomone, kyla interesų konfliktas, ar S. Kakčio namo nuoma nėra tiesioginis "Williams" atlygis už suteiktą paslaugą - sutarčių pasirašymą.

Pernai rudenį "Mažeikių naftos" privatizavimo sutartį su "Williams" Vyriausybės vardu pasirašė būtent S. Kaktys, tuo metu laikinai ėjęs valdymo reformų ir savivaldybių reikalų ministro pareigas.

Už S. Kakčio namo Mažeikiuose nuomą "Williams" teigia kas mėnesį mokėsianti 8750 litų. Į šią sumą įtrauktas 20 proc. namo savininko pajamų mokestis.

Nuomos sutarties laikotarpis - treji metai.

"Williams" teigia šį namą pasirinkę todėl, kad jis atitinka "Mažeikių naftos" generalinio direktoriaus Steve Hunkus (Styvo Hankaso) poreikius, o ne dėl to, kas yra jo savininkas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.