aA
Prie vienos didžiausių šalies ligoninių - Vilniaus universiteto Santariškių klinikų - veikiančios vaistinės darbuotojai "Lietuvos rytui" teigė, kad ligonių veidai tapo liūdnesni.

"Manau, kad nedaug kas keisis, nes tie žmonės, kurie neturėjo pinigų vaistams anksčiau, neturės jų ir dabar, o tie, kam žūtbūt reikia vaisto, nes kamuoja skausmai, juos vis tiek pirks", - apie naujos vaistų kainų kompensavimo tvarkos įsigaliojimo pradžią kalbėjo Vilniaus "Aušlavio" vaistinės provizorė Asta Masiliūnienė.

Pagal naująją tvarką kompensuojama 100, 80 ir 50 proc. vaistų kainos. Tačiau ligoniams reikia primokėti net už 100 proc. kompensuojamus vaistus.

Priemoka gali būti nuo 2 centų iki 5 litų. Už vaistus, kurių kainos kompensuojamos 80 ir 50 procentų, tenka primokėti ir daugiau nei 5 litus.

Naujoji vaistų kainų kompensavimo tvarka dar prieš jai įsigaliojant buvo sukėlusi sunkiomis ligomis sergančių žmonių nepasitenkinimą. Šiems žmonėms atstovaujančios organizacijos piktinosi, kad už kompensuojamuosius vaistus pagal naująją tvarką reikės primokėti.

"Lietuvos rytas"