aA
FTB 3 metus "medžiotam" kompiuterių įsilaužėliui Kevinui Mitnickui, pridariusiam daug nuostolių įvairioms technologijų kompanijoms, vėl leista dirbti kompiuterių konsultantu arba rašyti straipsnius interneto svetainėms.
1995 metais K.Mitnickui buvo uždrausta prisiartinti prie kompiuterių, mobiliųjų telefonų ar kitų įrenginių, turinčių priėjimą prie interneto.

Paleistam iš kalėjimo K.Mitnickui buvo draudžiama viešai kalbėti ir rašyti su technologija susijusiomis temomis arba dirbti bet kokį darbą kompiuteriu.

36 metų K.Mitnickas apskundė nuosprendį teismui ir federalinis teisėjas praeitą mėnesį paskelbė, jog tokie bandomojo laikotarpio nustatyti apribojimai yra nepagrįsti ir nepriimtini.

Federalinis bandomojo laikotarpio pareigūnas informavo K.Mitnicką, jog šis gali ieškotis kai kurių darbų, susijusių su kompiuteriais.

K. Mitnickas praleido 5 metus kalėjime, po to kai FTP atsekė jį "elektroniniais pėdsakais" 1995 metais.

Įvairių kompanijų teigimu, K. Mitnicko padaryta žala siekia milijonus dolerių. Jis vogė jų programinę įrangą ir pakeisdavo informaciją. Tarp aukų buvo tokios kompanijos kaip "Motorola", "Novell", "Nokia", "Sun Microsystems" ir Pietų Kalifornijos (JAV) Universitetas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.