aA
"Microsoft" priklausančios "Hotmail" nemokamo pašto paslaugos vartotojų adresai yra nesaugūs. Tai yra labai paranku įvairios reklamos siuntinėjimais internetu užsiimančioms firmoms.
Ši problema, vadinama "duomenų nutekėjimu" (data spill), yra gana dažnai pasitaikanti internete. Jos "dėka" asmeninė vartotojo informacija yra pasiekiama per tiesiogines nuorodas.

Vartotojai, prenumeruojantys elektroniniu paštu HTML formato siunčiamus naujienų laiškus gauna juos kartu su reklaminiais skydeliais (banners). Pakanka vien tik pažvelgti į laišką ir reklamuojančioji kompanija sužino el.pašto adresą. Taip yra todėl, kad “Hotmail” pašto adresai įterpiami į nuorodas.

"Microsoft" atstovės teigimu, nėra įrodymų kad kas nors būtų pasinaudojęs šia spraga ir nebuvo piktnaudžiaujama nė vieno vartotojo elektroninio pašto dėžute.

"Duomenų nutekėjimas" gali atsirasti kai "HTML" formato byloje yra įterptas paveiksliukas ar nuotrauka iš kitos tarnybinės stoties. Kai norima parodyti paveiksliuką iš kitos tarnybinės stoties, jai siunčiamas vartotojo interneto adresas, kad būtų žinoma kokiu adresu išsiųsti paveiksliuką.

Tai nėra vien tik "Hotmail" problema. Ši yda pasireiškia šimtuose tinklalapių.

Panašios problemos buvo iškilę "AT&T", "Yahoo!", "BellSouth" ir "America Online", "Sony".

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.