aA
Antradienį Vilniaus policijos vadovai žurnalistams parodė rugpjūčio 11-osios naktį sostinėje sulaikytų panevėžiečių brolių Artūro (gim. 1981 m.) ir Andriaus (gim. 1978 m.) Kosovų automobilį „Audi S6“. Iš keleto, manoma, vogtų mašinų surinktas automobilis specialiai parengtas vagystėms ir pabėgimui nuo policijos.
Tempdami pagrobtą „Honda“ panevėžiečiai vagys lėkė 227 kilometrų per valandą greičiu
© DELFI (A.Didžgalvio nuotr.)

Kai naktį brolius, S. Neries gatvėje bevagiančius „Audi A6“, užklupo Vilniaus policijos patruliai, panevėžiečiai aršiai pasipriešino. Vienas iš jų, net būdamas surakintas antrankiais, sugebėjo įšokti į savo „Audi S6“. Vienas iš patrulių irgi įšoko į pradedantį važiuoti vagių automobilį ir jame grūmėsi su nusikaltėliu, o kitas pareigūnas, saugodamas antrąjį brolį, šaudė į nuvažiuojančią mašiną.

Vėliau apžiūrėjus automobilį paaiškėjo, kad pareigūno šūviai buvo taiklūs, bet specialiai parengtai mašinai nepakenkė: šūviai prakiurdė padangas, tačiau jos nesubliuško, o į dureles pataikiusios pistoleto „Glock“ kulkos pramušė tik išorinę skardą – jas sulaikė į durelių ertmes pripurkštos montažinės putos.

Vilniaus apskrities policijos viršininkas Kęstutis Lančinskas, rodydamas skyles padangose, sakė, jog tokios specialios padangos, kurios nesubliukšta pradurtos ar peršautos, kainuoja nuo 1,5 iki 5 tūkst. litų viena. Automobilis su tokiomis padangomis, net jas peršovus, gali nemažindamas greičio nuvažiuoti dar 50-70 kilometrų.

Į šį 1996 metų laidos „Audi S6“ įmontuotas „Audi S8“ variklis. Pasak Autotransporto priemonių grobimo tyrimo skyriaus viršininko Lino Grigalevičiaus, V8 variklio darbinis tūris nuo 4,2 litro padidintas iki 4,8 litro, įmontuota papildoma turbina. Be to, perprogramuotas automobilio kompiuteris – panaikintas greičio ribojimas ir kt. Pasak pareigūnų, pavyti tokį automobilį su standartinėmis policijos mašinomis neįmanoma.

Pareigūnai sako, jog, tikėtina, šį automobilį kelyje stacionarus greičio matuoklis užfiksavo prieš pusantrų metų – naktį „Audi“ su prikabintu „Honda Civic“ skriejo 227 kilometrų per valandą greičiu.
Ši mašina niekada nebuvo registruota Lietuvoje – vagys ant jos tvirtindavo vis kitus suklastotus arba pavogtus numerius.

Kaip įtariama, organizuotai gaujai priklausantys broliai automobilius vogdavo visada tuo pačiu būdu – didžiuliu greičiu nutempdavo juos savo galinguoju „Audi“. Nutempę 30-40 kilometrų, prijungdavo iš anksto paruoštą kompiuterį ir į Panevėžį automobilis atvažiuodavo savo eiga. Beje, sulaikius šiuos vagis jų „Audi“ buvo rasta apie 30 automobilinių kompiuterių, skirtų įvairiausių modelių mašinoms.

Manoma, kad Kosovai mašinas vogdavo pagal užsakymus, dažniausiai – „Audi“ ir „Honda“. Rugpjūčio 11-osios naktį jie bandė pavogti 9 metų „Audi A6“. Pasak policininkų, broliai buvo išsirinkę itin gerai prižiūrėtą mašiną.

Broliai suimti dviem mėnesiams. Pirmadienį teismas atmetė jų skundą dėl suėmimo. Oficialiai net savo namų neturinčius panevėžiečius gina po du brangiai apmokamus advokatus iš Kauno ir Panevėžio.

Kol vyks tyrimas ir bylos nagrinėjimas teisme, įtariamųjų automobilis bus laikomas sulaikytų automobilių aikštelėje. Pasibaigus teismo procesui ir įsigaliojus nuosprendžiui mašina, matyt, bus sunaikinta – atiduota į metalo laužą.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.