aA
Jei jūs nuspręsite atostogauti ar aplankyti Škotijos muziejus, yra didelė tikimybė, kad mobilusis telefonas taps vieninteliu jūsų gidu.
Netrukus visą informaciją apie beveik visus Škotijos paminklus, muziejų parodas ar dailės darbus, ketinama padaryti pasiekiamą mobiliųjų telefonų pagalba.

Kuomet projektas bus pilnai įgyvendintas, besidomintiems kultūra ar turistams nebereikės vadovų lankant istorines vietas.

Vietoj įprastinų pasakojimų, jie savo telefono ekrane turės galimybę išvysti smulkesnį, konkrečios vietovės ar objekto, apibūdinimą.

Škotijos Kultūros išteklių priežiūros tinklas (CRAN) 1996 metais pradėjo kaupti informaciją apie istorines vietas ir pastatus bei muziejų kolekcijas, išsidraikiusias po visą šalį.

Šiuo metu duomenų bazėje yra daugiau nei 400 tūkstančių tekstinių įrašų, o iki 2001 metų pabaigos jų turėtų būti apie 1 milijoną.

Saugykloje yra daugybė sukauptos informacijos beveik apie viską, pradedant apie molinius druskų rūsius ir baigiant apie vikingų papuošalus ar neoninį krištolą, o taip pat apie Glasgow muziejuje laikomus impresionistinius tapybos darbus ir kita.

SCRAN duomenų bazė jau yra prieiname pasaulinio kompiuterių tinklo vartotojams, tačiau kompanija tikisi, kad mobilusis planas leis lengviau pasiekti reikiamą informaciją.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.