aA
Nepals Royal Family
Nuo pat birželio 1 dienos, kai Dipendra nušovė savo tėvą karalių Birendrą, motiną karalienę Aishwaryą ir dar septynis karališkosios šeimos narius, šalyje kalbama, kad tragedija įvyko kilus ginčui dėl vedybų.

Dipendros tėvai esą draudė jam vesti Raną, kurios tėvas yra nepalietis, o motina - indė.

Tai patvirtino ir naujojo karaliaus Gyanendros, kuris yra velionio Birendros brolis, sūnus princas Parasas.

"Kiek žinau, motyvas buvo vedybos. Pirmą kartą šis klausimas iškilo per gimtadienio pobūvį praėjusiais metais, - specialiai žudynių aplinkybių tyrimo komisijai pasakojo Parasas. - Tai tikriausiai pagrindinė priežastis".

"Kad ir kas būdavo, aš visada sutikdavau su savo Brolio (Dipendros) nurodymais", - sakė jis, bet pridūrė, kad Dipendros ir Ranos vedyboms nepritarė ir princesė Shruti, jos vyras bei kitos pusseserės.

Parasas nurodė, jog žudynių vakarą Dipendra jam sakės, kad vedybų klausimas vėl aptarinėjamas.

"Aš kalbėjau apie tas vedybas su motina (karaliene Aishwarya) ir senele bet abi pasakė "ne". Sekmadienį per audienciją pasikalbėsiu su tėvu (karaliumi Birendra)", - Dipendros žodžius citavo Parasas.

Šis pokalbis vyko kažkuriuo laiku nuo 19 val. 40 min. iki 20 valandos. Dipendra gėrė neskiestą viskį, bet vis dar elgėsi normaliai.

"Jis atrodė išgėręs, bet jo nuotaika buvo labai gera, - komisijai pasakojo princas Parasas. - Negalvojome, kad taip atsitiks".

Komisijos ataskaitoje taip pat rašoma apie artimus Dipendros ir Ranos santykius. Jie susitikinėjo septynerius ar devynerius metus, tvirtino Dipendros padėjėjas Raju Kumaras Karki, kuris žudynių vakarą buvo išvykęs.

Pasak jo, Dipendra atsivesdavo Raną į rūmus. "Pirmas kartas buvo tikriausiai prieš dvejus metus", - sakė jis.

Komisija savo ataskaitą paskelbė ketvirtadienį, tačiau šeštadienį, paskelbus 140 puslapių dokumentą internete, paaiškėjo daugiau detalių.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.