aA
G.W.Bushas ir V.Putinas
G.W.Bushas ir V.Putinas
© Gazeta.ru
G.W.Bushas, baigiantis savo kelionę Europoje, kur jam nepavyko užsitikrinti visų lyderių pritarimo svarbiais jo politikos klausimais, su V.Putinu susitinka Slovėnijoje - mažytėje buvusios Jugoslavijos respublikoje, norinčioje įstoti ir į NATO, ir į ES.

V.Putinas dvi valandas truksiančio susitikimo išvakarėse išreiškė viltį, kad jame bus prieita prie vieningo požiūrio į tarptautinį saugumą, pranešė naujienų agentūra "Interfax".

Tuo tarpu G.W.Bushas sakė nekantraująs užmegzti asmeninius santykius su Rusijos vadovu. "Visų pirma reikia įgyti vienas kito pasitikėjimą. Jis nepažįsta manęs, o aš gerai nepažįstu jo", - penktadienį spaudos konferencijoje Varšuvoje sakė jis.

Pastaruoju metu JAV ir Rusijos santykiai pastebimai atvėso, iš dalies dėl G.W.Busho apsisprendimo kurti priešraketinės gynybos sistemą, kuri pažeistų Priešraketinės gynybos sutartį (PGS). Svarbi nesutarimų priežastis yra ir NATO plėtra į Rytus.

Penktadienį Lenkijos sostinėje G.W.Bushas pabrėžė savo paramą tolesnei Aljanso plėtrai ir sakė, kad NATO iki Prahos viršūnių susitikimo, kuris įvyks 2002 metų lapkritį, turėtų pasirengti pakviesti naujas nares.

"Visos Europos naujosios demokratijos nuo Baltijos jūros iki Juodosios jūros, visos tarp jų esančios šalys turi turėti lygias saugumo ir laisvės galimybes, turi turėti lygias galimybes prisijungti prie Europos institucijų, kaip ir senosios Europos demokratijos", - sakė G.W.Bushas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.