aA
"Tačiau aš negaliu paneigti, kad nusikaltimai yra itin panašūs - ypač vertinant įtariamojo elgesį", - sakė R.Juozainis. Pareigūnai jau pastebėjo, kad jų paieškos gijos driekiasi sostinės link.

Nors tame pačiame Anykščių rajono pakraštyje neseniai naktį buvo užpulta ir išprievartauta 82 metų moteris, šio nusikaltimo pareigūnai išvis nesieja su ieškomu įtariamuoju.

Manoma, kad vyriškis, važinėjantis senu, bet gerai prižiūrėtu automobiliu, dairosi tik į pakelėje mašinas stabdančias merginas.

Anykščių rajono prokuratūra ieško smulkaus kūno sudėjimo apie 165-172 centimetrų ūgio 32-36 metų vyriškio. Gegužės 10 dieną jis važiavo vyšninės spalvos automobiliu "Mercedes-Benz 200" ar "Mercedes-Benz 300" nuo Vilniaus Kupiškio link ir įsisodino Utenoje automobilius stabdžiusią merginą.

Dvidešimtmetė vilnietė studentė V.V. tądien skubėjo į laidotuves Anykščių rajone, Butėnų kaime.

Vėliau mergina pasakojo, kad ją sutiko pavėžėti malonios išvaizdos vyriškis didelėmis melsvai pilkomis akimis ir šviesiais, truputį garbanotais plaukais bei tamsesne barzdele.

Neprivažiavęs Butėnų, Anykščių rajono pakraštyje, vairuotojas staiga pasuko į šoninį keliuką. Sustojęs jis čiupo merginą už kaklo ir stipriai smaugdamas bandė išprievartauti.

Tačiau kažkas atitraukė smurtautojo dėmesį, ir dūstančiai merginai pavyko išvengti mirties. Išgąsdintas vyriškis tiesiog išmetė ją iš automobilio ir skubiai nuvažiavo. "Neatmetu versijos, jog Utenoje sustabdžiusi automobilį studentė patyrė prievartą nuo to paties maniako, kuris galėjo nužudyti ir kelias iš sostinės pakeleivingomis mašinomis išvažiavusias merginas. Mes dabar renkame visą galimą informaciją", - sakė Vilniaus apygardos prokuroras Justas Laucius.

Maždaug nuo praėjusių metų vasaros be žinios dingo keturios merginos, važiavusios autostopu. Dažniausiai tai įvykdavo kelyje Vilnius- Kaunas.

Neseniai kelios merginos buvo surastos žiauriai nužudytos, kitų likimas iki šiol neaiškus.

"Lietuvos rytas"