aA
Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Klaipėdos skyriaus pareigūnai pareiškė Palangos merui Egidijui Rimkui kaltinimus dėl piktnaudžiavimo tarnyba ir tarnybinio suklastojimo organizavimo.
Kaltinimas E.Rimkui buvo pareikštas ketvirtadienį, STT Klaipėdos skyriaus tarnybinėse patalpose, dalyvaujant E.Rimkaus advokatui, pranešė STT atstovė spaudai.

Procesinį sprendimą pareikšti kaltinimus E.Rimkui STT Klaipėdos skyriaus tardymo poskyris priėmė gegužės 18 dieną.

Tačiau, turėjęs nustatytu laiku atvykti į STT, Palangos meras ten nepasirodė. Jo advokatas, paskambinęs į STT, pranešė, kad meras staiga pasijuto blogai ir yra vežamas į ligoninę.

Baudžiamoji byla dėl tarnybinio suklastojimo Palangos miesto savivaldybės administracijoje buvo iškelta gegužės 7 dieną, įtarus, kad organizuojant pretendentų atrankos konkursą Architektūros ir urbanistikos skyriaus vedėjo-vyriausiojo architekto pareigoms užimti, dvi pretendentų atrankos komisijos narės - pirmininkė, laikinoji Palangos miesto savivaldybės administratorė Daiva Zūbytė ir komisijos narė, Verslo skyriaus vedėja Žaneta Grėbliauskienė - suklastojo nurodyto konkurso pretendentų įvertinimo dokumentus.

Tyčia sumažinus pretendentų vertinimo balus, Palangos miesto savivaldybės administracijos paskelbtas konkursas minėtoms pareigoms užimti neįvyko.

Kaltinimai minėtoms savivaldybės darbuotojoms dėl tarnybinio suklastojimo buvo pareikšti gegužės pabaigoje.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.