aA
Prezidentas Valdas Adamkus siūlo Seimui griežtinti atsakomybę už žvejojant neteisėtais būdais aplinkai padaromą žalą.
V.Adamkus penktadienį pasirašė dekretą, kuriuo pateikė Seimui pakartotinai svarstyti Baudžiamojo kodekso (BK) bei Administracinių teisės pažeidimų kodekso straipsnių papildymo ir pakeitimo įstatymų projektus.

Projektuose numatyta sugriežtinti atsakomybę už žvejybą ar vandens gyvūnų gaudymą naudojant itin pavojingus būdus - elektros energiją, ultragarsą, nuodingąsias ir sprogstamąsias medžiagas bei masiniam gyvūnų naikinimui naudojamų aparatų gaminimą, pardavimą, įsigijimą ir laikymą.

Prezidento patarėjas Armanas Abramavičius BNS sakė, kad prezidentas mano, kad tai yra svarbus klausimas, kuris turėtų būti kuo greičiau apsvarstytas Seime.

"Iš aplinkos inspektorių, Aplinkos ministerijų, kitų asmenų, kovojančių su brakonieriavimu, teko girdėti, kad tie masinio naikinimo būdai daro didelę žalą, ir jiems turi būti užkirstas kelias", - sakė A.Abramavičius.

Pasak A.Abramavičiaus, vienas iš kovos būdų yra atsakomybės sugriežtinimas. Prezidento siūlomas įstatymas padėtų kovoti su ciniškais brakonieriais, kurie vandens plotą, panaudodami elektrą, paverčia visiškai negyvu.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.