aA
Tai pareiškė žurnalistams generalinio štabo viršininkas Anatolijus Kvašninas.

Pasak jo, specialiosios operacijos prieš kovotojų vadovus bus rengiamas "arba pagal Radujevo variantą, arba jie bus naikinami".

Kaip pareiškė A. Kvašninas, specialiųjų operacijų etapas - ilgas laikotarpis. Atsakydamas į klausimą, kiek jis gali trukti, A. Kvašninas pasiūlė prisiminti, kiek Baltijos respublikose po Antrojo pasaulio karo buvo gaudomi "miško broliai".

Pasak jo, šiuo metu "baigtos triuškinti ginkluotos gaujos, kurios buvo užėmusios konkrečius respublikos regionus". "Visą Čečėnijos teritoriją dabar kontroliuojame mes", pabrėžė A. Kvašninas.

Drauge jis pažymėjo, kad "visų daugiau kaip 400 gyvenviečių mes, žinoma, negalime kontroliuoti, bet galime bet kuriuo metu ten įeiti, jeigu kuriame nors rajonų kils ginkluotas pasipriešinimas". Pasak generolo, dabar svarbiausias uždavinys - ne "valyti" gyvenvietes, o ieškoti kovotojų, kurie nesudėjo ginklų. Pasak jo, per šias specialiąsias operacijas gali būti naudojamos ir karinės priemonės bei pajėgos.

A. Kvašninas griežtai paneigė spėliojimus, kad Salmaną Radujevą atidavė federalinei kariuomenei kiti kovotojų vadai mainais už galimybę Basajevui, Khattabui (Chatabui) ir Maschadovui išvažiuoti į užsienį.

"Tai gali kalbėti tie, kurie Rusijai linki bloga", sakė A. Kvašninas. Taip kalba specialiai tie, kurie nori, kad Rusijoje nebūtų stabilumo".

Pasak jo, S. Radujevą dabar mėginama vaizduoti spaudoje "kvaileliu". "Ir niekas neprimena, kad šis kvailelis padarė tiek blogybių", sakė A. Kvašninas.

Atsakydamas į žurnalistų klausimą, kaip jis vertina laikinojo prezidento Vladimiro Putino idėją įvesti Čečėnijoje dvejiems metams tiesioginį prezidento valdymą, A. Kvašninas pareiškė, kad "tokie sprendimai priklausys nuo konkrečių įvykių raidos respublikoje".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.