aA
Aukštųjų mokyklų absolventai galės privalomąją karo tarnybą atlikti per pusę metų. Iki šiol aukštųjų mokyklų studentai privalomąją karo tarnybą galėjo atlikti trejus metus trunkančiuose vadų kursuose, kurių tvarkaraštis derinamas su studijų tvarkaraščiu.
Military Rifles
Nuo šių metų liepos jaunuoliai, pabaigę aukštąsias mokyklas, turės galimybę privalomąją tarnybą atlikti 6 mėnesių trukmės vadų kursuose ir įgyti atsargos leitenanto laipsnį.

Ši naujovė buvo pristatyta ketvirtadienį Krašto apsaugos ministerijoje surengtoje viceministro Jono Gečo ir Mokymų ir doktrinų valdybos vado Romo Žibo spaudos konferencijoje.

Kaip sakė R.Žibas, šių metų liepą vadų kursuose mokysis 81 absolventas. Pasak jo, vadų kursuose pageidauja tarnybą atlikti žymiai daugiau jaunuolių, nei krašto apsaugos sistema pajėgi priimti.

Į pusės metų trukmės vadų kursus bus šaukiami ne vyresni kaip 26 metų absolventai ir ne vėliau kaip metai po aukštosios mokyklos baigimo. Kursai vyks dukart per metus - nuo sausio ir nuo liepos mėnesių.

Pabaigę vadų kursus ir gavę atsargos leitenanto laipsnį, absolventai kartą per vienerius ar dvejus metus bus kviečiami trumpalaikiams kursams į krašto apsaugos dalinius.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.