aA
Į centrinę šio Švedijos pietuose esančio uosto aikštę susirinko maždaug 12 tūkst. demonstrantų iš įvairių organizacijų; apie rimtus incidentus šių demonstracijų metu nepranešta.

Tačiau policijai teko tramdyti dešimtis jaunuolių, kurie susirinko parke keli šimtai metrų nuo pagrindinės demonstracijos ir lupo grindinio akmenis bei kelio ženklus. Kelis kartus jaunuoliai buvo pradėję svaidyti akmenis į parką apsupusius policininkus, kurių penki patyrė nesunkius sužeidimus.

Maždaug 300 demonstrantų visą dieną praleido netoliese esančiame daugiaaukščiame mokyklos pastate. Policijos atstovas spaudai sakė, kad dauguma jų tikriausiai planavo sutrukdyti didžiajai taikiai demonstracijai bei viršūnių susitikimo renginiams.

"Šiandien įvyko smurtinis konfliktas ir mes manome, kad jų bus daugiau", - agentūrai AFP sakė policijos pareigūnas, nurodęs neskelbti jo pavardės.

Policijos pranešimu, 243 įvairių tautybių suimtieji buvo minėtame mokyklos pastate.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.