aA
Seimas svarstys siūlymą nustatyti nacionalinio transliuotojo tarybos atsakomybę atleidžiant šios įstaigos vadovą. Seimas ketvirtadienį po pateikimo pritarė socialdemokrato Aloyzo Sakalo inicijuotai Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos (LRT) įstatymo pataisai, kuria būtų nustatyta LRT tarybos atsakomybė atleidžiant LRT generalinį direktorių.
LRT
A.Sakalas pasiūlė papildyti įstatymą nuostata, jog tarybos narių įgaliojimai nutrūksta generalinio direktoriaus atleidimo iš pareigų dieną, kai generalinis direktorius dėl tarybos pareikšto nepasitikėjimo atleidžiamas iš pareigų nepasibaigus jo įgaliojimų laikui.

Projekto iniciatoriaus nuomone, tai padėtų užtikrinti tiek LRT tarybos, tiek generalinio direktoriaus veiklos stabilumą, padidintų tarybos atsakomybę už jos skiriamą LRT vadovą.

"Manau, kad priėmus šią pataisą, televiziją nustotų krėsti drugys ir LRT taryba darniai dirbtų su generaliniu direktoriumi", - pateikdamas savo projektą sakė A.Sakalas.

"Dabar taryba gali išsirinkti bet ką, nes žino, kad už viską bus atsakingas tik generalinis direktorius", - pridūrė jis.

Seimas nusprendė svarstyti LRT įstatymo pataisą rudens sesijoje.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.