aA
Grupė Seimo narių ketvirtadienį kreipėsi į Konstitucinį Teismą (KT), prašydami įvertinti "Lietuvos jūrų laivininkystės" ("Lisco") privatizavimą.
Socialdemokratinės koalicijos frakcijos inicijuotame kreipimesi į KT prašoma ištirti, ar Vyriausybės nutarimai dėl bendrovės "DFDS Tor Line A/S" dalyvavimo privatizuojant "Lisco", neprieštarauja Konstitucijos preambulėje įtvirtintam teisinės valstybės principui.

Kreipimąsi, kaip teigiama Socialdemokratinės koalicijos frakcijos pranešime spaudai, pasirašė net tik socialdemokratai, bet ir Valstiečių, Naujosios demokratijos, politinės partijos "Lietuvos krikščionys demokratai" atstovai.

BNS žiniomis, kreipimąsi taip pat pasirašė ir vienas valdančiosios koalicijos narės - Naujosios sąjungos - frakcijos narys Egidijus Klumbys.

Seimas kelių balsų persvara balandžio pabaigoje atmetė Socialdemokratinės koalicijos frakcijos siūlymus sustabdyti "Lisco" privatizavimo procesą.

Sutartį dėl 76,36 proc. "Lisco" akcijų pardavimo Danijos bendrovei "DFDS Tor Line" Valstybės turto fondas pasirašė balandžio 23 dieną.

Po savaitės - balandžio 30 dieną - "DFDS Tor Line" į sąskaitą Danijos banke pervedė sutartyje numatytus 47,575 mln. JAV dolerių (190,4 mln. litų).

Šie pinigai į Privatizavimo fondo sąskaitą pagal sutartį turėtų būti pervesti atlikus parengiamuosius veiksmus, susijusius su "Lisco" reorganizavimu. Tai padaryti tikimasi iki birželio pabaigos.

Gegužės pabaigoje Seimas nusprendė kreiptis į Valstybės kontrolę, kad ši iki birželio 1 dienos pateiktų išvadas dėl bendrovės "Lietuvos jūrų laivininkystė" ("Lisco") privatizavimo teisėtumo bei ekonominio pagrįstumo.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.