aA
Seimo Ekonomikos komiteto pirmininkas Viktoras Uspaskichas ketvirtadienį paneigė, jog kaltino Aukščiausiąjį Teismą (AT) kyšininkavimu, tačiau tvirtino, jog AT priėmė sprendimą dėl bendrovės "Krekenavos agrofirma" turto arešto, neįvertinęs akivaizdžių dokumentų klastojimo faktų.
Viktoras Uspaskichas
Viktoras Uspaskichas
© ELTA
V.Uspaskichas yra vienas iš šios bendrovės akcininkų.

"Jeigu aš suklydau ar ką nors įžeidžiau, norėčiau atsiprašyti, bet kviečiu tai padaryti ir kitus", - sakė jis ketvirtadienį Seime surengtoje spaudos konferencijoje.

"Aukščiausiasis Teismas įteisino aferistų reikalavimus. Paklauskite, ką šio teismo teisėjai gavo už tokį sprendimą. Galima teigti, kad su Aukščiausiojo Teismo pagalba Lietuvoje žlugdomas verslas", - antradienį citavo Seimo Ekonomikos komiteto pirmininko žodžius dienraštis "Lietuvos rytas".

V.Uspaskichas pripažino, jog pirmas teiginys yra teisingas, bet kiti perteikti tendencingai.

Straipsnio paantraštė skelbė: "Uspaskichas kaltina teisėjus kyšininkavimu ir ragina nepaisyti jų nutarčių".

"Aš tokių žodžių nesakiau", - teigė parlamentaras.

AT pirmininkas Vytautas Greičius antradienį Seimo posėdyje pažadėjo, jog teismas reaguos į V.Uspaskicho dienraščiui "Lietuvos rytas" viešai išsakytas mintis.

Jis atsakė į konservatorės Rasos Juknevičienės klausimą, ar V.Uspaskicho elgesys neturėtų būti įvertintas taip, kaip buvo įvertintas buvusio parlamentaro ir Nepriklausomybės Akto signataro Rimanto Astrausko elgesys. Už teisėjo įžeidimą buvusiam parlamentarui R.Astrauskui buvo skirta laisvės atėmimo bausmė.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.