aA
50-metis Marcelo Siero penktadienį tapo milijonieriumi, pardavęs domeno vardą Loans.com, kurį 1994-aisiais užregistravo už dyką.
Už gautus pinigus jis ketina sukurti "inkubatorių", kuris pavers jo su internetu susijusio verslo idėjas tikrove. "Tai yra pirmoji mano finansinė sėkmė", teigė naujasis milijonierius. "Pagalvokite apie visas intelektualias idėjas, kurias kuriate metų metus, o štai dabar Jūs uždirbate didelius pinigus už kelias raides. Tai kažkiek ironiška".

3 milijonai dolerių už Loans.com yra trečioji pagal dydį pinigų suma, sumokėta už domeno vardą. Už domeno vardą Business.com buvo sumokėta 7,5 mln. dolerių, o už Altavista.com - 3,3 mln. dolerių.

Pirkėjas, kurio vardas neskelbiamas, buvo vienas iš kelių pretendetų įsigyti šį domeno vardą, kuris buvo parduodamas interneto aukcione GreatDomains.com.

Konkurencija dėl lengvai įsimenamų domeno vardų ypač išaugo, vis daugiau kompanijų "įsikuriant" internete. "Jei Jums pavyksta įsigyti lengvai įsimena domeno vardą, aiškiai apibrėžiantį Jūsų teritoriją, ilgainiui Jūs sutaupysite daug pinigų, reklamuodami savo prekės ženklą", teigė vienas aukciono GreatDomains.com atstovų.

M. Siero 1994-aisiais užregistravo ir Houses.com, Lawoffices.com, Artists.com bei Romance.com domeno vardus, kurie jam iki šiol priklauso.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.