aA
Etninių albanų sukilėliai ketvirtadienį pirmą kartą paskelbė savo sąlygas ir žada užbaigti keturis mėnesius trunkantį sukilimą Makedonijoje, jei šios sąlygos bus patenkintos. Jie reikalavo politinių reformų, amnestijos ir NATO kariuomenės dislokavimo.
Macedonia
Šį planą pasirašė savavališkai įsteigtos Nacionalinio išsivadavimo armijos politinis atstovas Ali Ahmeti. Dokumente įtraukti keli reikalavimai, kuriuos Skopjės vienybės vyriausybė jau buvo atmetusi.

Plane reikalaujama nedelsiant nutraukti ugnį, įgyvendinti konstitucines reformas, išplečiant maždaug 30 proc. gyventojų sudarančių etninių albanų teises, taip pat paskelbti visuotinę amnestiją ir pasirašyti susitarimą dėl demilitarizavimo.

Sukilėliai taip pat reikalauja "NATO pajėgų intervencijos visoje Makedonijos teritorijoje kaip garantijos... patvariai taikai pasiekti", sakoma "Reuters" atsiųstoje šio plano kopijoje.

Ketvirtadienį Makedonijoje jau ketvirtą dieną galiojo nestabilus ugnies nutraukimas.

NATO ketvirtadienį dar kartą pareiškė Makedonijos vyriausybei, kad Aljansas neketina įsikišti į šią buvusią Jugoslavijos respubliką krečiantį konfliktą. Šiuo metu Skopjėje lankosi NATO generalinis sekretorius George'as Robertsonas ir ES užsienio politikos koordinatorius Javieras Solana.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.