aA
Eišiškių pasienio kontrolės punkte trečiadienio naktį pasieniečiai sulaikė neteisėtai daugiau nei 1 kilogramą gyvsidabrio gabenusį baltarusį.
Turėdami operatyvinės informacijos, Varėnos rinktinės specialios paskirties būrio pareigūnai apie 2 val. nakties sulaikė iš Lietuvos į Baltarusiją automobiliu "Mercedes Benz 100" išvykstantį šios šalies pilietį 28 metų Iharį Anosau.

Patikrinę automobilį, tarp įvairių buitinių ir elektros prekių pasieniečiai rado paslėptus 3 buteliukus su pilkos spalvos klampiu skysčiu. Atvykę civilinės saugos pareigūnai ir ugniagesiai patvirtino, kad buteliukuose iš tikrųjų yra gyvsidabris. Jie punkto teritorijoje išmatavo radiaciją ir tyrė, ar ji nėra užteršta gyvsidabrio garais.

Nustačius, kad pažeidimų nėra, pasienio pareigūnams buvo leista dirbti toliau.

Apie sulaikytą gyvsidabrį pasieniečiai pranešė Vilniaus teritorinės muitinės kovos su kontrabanda skyriui.

Varėnos rinktinės ryšių su visuomene specialistė Loreta Butkevičienė sakė BNS, kad atvykus muitinės pareigūnams, baltarusio automobilis buvo dar kartą apieškotas ir jame buvo rastas dar vienas buteliukas su gyvsidabriu. Iš viso baltarusis automobiliu vežė 1200 mililitrų gyvsidabrio, sandariai uždaryto buteliukuose.

Vairuotojas pareigūnams aiškino, kad į Baltarusiją gabena įvairiais prekes, kurias pakrovė darbininkai. Kaip tarp jų atsirado buteliukai su gyvsidabriu, jis teigė nieko nežinąs.

Gyvsidabrį galima gabenti per Lietuvos sieną, tačiau tik turint specialų pavojingų medžiagų pervežimo leidimą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.