aA
Vilniaus apygardos teismas ketvirtadienį iki rugsėjo atidėjo buvusio Nemenčinės parapijos klebono Ričardo Jakučio, nuteisto atlikti pataisos darbus už stambaus masto sukčiavimą, apeliacinį bylos nagrinėjimą.
Ričardas Jakutis
Ričardas Jakutis
49 metų suspenduotas dvasininkas V ilniaus miesto 2-sios apylinkės teismo kovo 23 dienos paskelbtu nuosprendžiu už stambaus masto sukčiavimą buvo nuteistas 2 metais pataisos darbų, 20 proc. uždarbio išskaičiuojant valstybei.

Iš R.Jakučio teismas Lietuvos taupomajam bankui (LTB) priteisė daugiau nei 1 milijoną litų, per 517 tūkst. litų priteista Turto bankui. Dar daugiau nei 20-ties civilinių ieškovų ieškinių teismas paliko nenagrinėtus, palikdamas teisę prisiteisti juos civiline tvarka.

Teismo sprendimu, konfiskuota pusė nuteistojo turto, 5 metus jis negalės dirbti darbo, susijusio su materialinėmis vertybėmis.

Dėl keliolikos nusikaltimų epizodų - sukčiavimo, svetimo turto pasisavinimo, kailinių vagystės - R.Jakutis buvo išteisintas.

Su tokiu teismo nuosprendžiu nesutiko Vilniaus miesto apylinkės prokuratūra, dalis nukentėjusiųjų ir civilinių ieškovų ir jį apskundė. Pats nuteistasis nuosprendžio neskundžia ir prašo jį palikti galioti.

Apeliaciniu skundu prokuratūra R.Jakučiui prašo paskirti realią laisvės atėmimo bausmę, pripažinti kaltu ir dėl nusikaltimų, dėl kurių jis nuosprendžiu buvo išteisintas ir nuteisti R.Jakutį kalėti jį 5 metus sustiprinto režimo pataisos darbų kolonijoje.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.